1. Pentru cornulețe, cerne făina împreună cu zahărul pudră, praful de copt și un praf de sare.
2. Adaugă untul moale (la temperatura camerei), gălbenușul, smântâna și frământă un aluat moale, care nu se lipește de mâini.
3. Împarte aluatul în 3-4 bile și întinde-le sub formă de cerc, apoi taie-le în triunghiuri.
4. Pentru crema de nuci, amestecă toate ingredientele și lasă măcar 10 minute să se întrepătrundă aromele.
5. Pune câte o linguriță cu cremă de nuci pe fiecare triunghi de aluat și rulează. Așază cornulețele pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le până devin aurii. Pudrează-le cu zahăr vanilat.
credit foto: Guliver/Thinckstock
550 g făină
250 g unt 80% grăsime
3 linguri cu zahăr pudră
3 linguri cu smântână
1 gălbenuș
1 ½ plicuri cu praf de copt
sare
pentru crema de nuci
250 g nucă măcinată
2 lingurițe cu cacao
2 linguri cu zahăr pudră
1 ou
2-3 linguri cu smântână
esență de rom
Adaugă comentariu