Cureti cartofii, ii fierbi in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si treci cartofii prin ciur sau ii bati cu mixerul. Le adaugi unt, faina, praf de copt, sare si piper si framanti un aluat din toate acestea.
Pe acesta il imparti in doua, apoi il pui pe tava presarata cu faina, in bucati de aproximativ 0,5 cm inaltime. Tai fiecare jumatate de aluat in cate 12 triunghiuri.
Maruntesti branza de oaie si o amesteci cu patrunjel. Pui cate o lingura de branza de oaie pe baza triunghiului si infasori.
Ungi cu galbenus batut si presari aceste cornulete rapide cu susan. Lasi in cuptorul incalzit la aprox 200°C pana cand cornuletele de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie devin auriu inchis.
Cornulete cu gem de prune
Revista FEMEIA.
3 cartofi medii
500 g faina
125 g unt lichid
1 pachet de praf de copt
sare, piper macinat
125 g branza de oaie
2 linguri patrunjel tocat
susan
1 galbenus
Adaugă comentariu