1. Pentru aluat, frământă toate ingredientele până obții un aluat consistent. Înfășoară-l într-o folie și dă-l la frigider jumătate de oră.
2. Întinde-l apoi pe masă înfăinată și taie în 16-18 tringhiuri. Așază pe fiecare o bucățică de rahat sau o linguriță cu gemul preferat și rulează.
3. Unge cornulețele cu gălbenuș bătut diluat cu puțină apă și coace-le la foc potrivit 15-18 minute sau până capătă o culoare aurie, minunată.
4. Pudrează cu zahăr și servește-le celor dragi.
Poza principala
Galerie foto
gem
cubulețe de rahat
Pentru aluat:
400 g făină
200 g unt rece, dat pe răzătoare
14 linguri cu bere
2 ouă + gălbenuș pentru uns
zahar pudra
sare
Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie
O gustare dulce si crocanta, perfecta langa o cafea sau un ceai.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu