1.Taie untul bucăţele şi amestecă-l cu făina, apoi pune amestecul într-un bol încălzit. Adaugă un praf de sare, zahărul, coajă de lămâie după gust, gălbenuşurile şi drojdia dizolvată în laptele călduț.
2.Frământă un aluat vârtos, acoperă şi lasă să crească aproximativ 30 de minute. Formează bile de aluat, cât o chiflă, pe care le laşi să mai crească 20 de minute la cald. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi lasă deoparte.
3.Când chiflele au crescut, întinde-le în oval pe planşeta înfăinată, unge-le cu umplutură de nuci, apoi rulează, pe lung, şi îndoaie un pic colţurile, cât să formezi nişte cornuri frumoase.
4.Aşază-le în tava unsă cu unt (sau tapetată cu hârtie de copt) şi mai lasă-le să crească 10-15 minute. Unge-le acum cu gălbenuş bătut şi amestecat cu jumătatea de linguriţă cu zahăr.
5.Lasă-le în cuptorul încins, la foc potrivit, 10 minute, apoi mai unge-le odată cu ou bătut cu zahăr. Dă focul un pic mai mare şi lasă 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat
300 g făină de patiserie
100 g unt
30 g zahăr
coajă de lămâie
20 g drojdie proaspătă
2 gălbenuşuri
4 linguri cu lapte
gălbenuş pentru uns
½ linguriţă de zahăr pentru deasupra
sare
Pentru umplutură
150 g miere
30 g unt
100 g nuci coapte
scorţişoară
coajă de lămâie
Adaugă comentariu