1.Amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ, o linguriţă cu zahăr și 2-3 linguri cu făină. Lasă la crescut 15 minute, la loc cald.
2.Pune amestecul peste făina proaspăt cernută, iaurtul și laptele ușor încălzite, untura, oul bătut și restul de zahăr.
3.Frământă vârtos, adaugă un praf de sare când aluatul a căpătat consistenţă și mai frământă câteva minute, până când aluatul a căpătat o consistenţă netedă (să fie ușor de întins).
4.Acoperă cu un șervet și lasă-l să crească o oră. Împarte-l în două și întinde foi nu foarte groase.
5.Taie în fâșii potrivit de groase, apoi în triunghiuri. Așază pe fiecare o linguriţă din magiunul frecat cu migdale și rulează de la bază către vârf.
6.Așază cornurile cu gem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins până se rumenesc. Pudrează cornuletele cu gem cu putin zahăr cât sunt călduţe.
600 g făină
200 ml iaurt cât mai gras
100 ml lapte
4 linguri cu untură
1 ou
20 g drojdie de bere
2 linguri cu zahăr
200 g gem de prune
100 g migdale zdrobite
100 g zahăr pudră
sare
Adaugă comentariu