- Freacă drojdia cu zahărul și diluează cu apa călduță. Lasă să crească 15 minute într-un loc ferit de curenți.
- Toarnă amestecul apoi peste făina cernută împreună cu untul topit călduț și sarea. Frământă câteva minute până aluatul se desprinde de mâini și devine elastic. Acoepră cu un șervet de bumbac și lasă să crească o oră sau până își dublează volumul.
- Pentru umplutură, dă morcovul pe răzătoarea mică și călește-l în untul topit. Pune zahărul și aroma și ține pe foc alte câteva minute, apoi lasă-l să se răcească.
- Rupe o bucată din aluat, iar pe restul întinde-l sub formă de foaie. Pune deasupra umplutura de morcovi și acoperă cu cealaltă parte de aluat, apoi taie fâșii late de 3 cm.
- Pune aluatul păstrat în forma tapetată cu hârtie de copt și de jur împrejurul ei fâșiile de aluat cu umplutură.
- Dă la cuptorul preîncălzit în prealabil și lasă până coronița cu umplutură de morcovi devine aurie și ușor crocantă. Este ideală la micul-dejun.
Credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
pentru aluat:
450 g făină
7 g drojdie uscată
210 ml apă călduță
60 ml unt topit
1 linguriță rasă cu sare
1 linguriță cu zahăr
pentru umplutură:
500 g morcovi
2-3 linguri cu zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 linguriță cu unt
Pentru dimineți delicioase, pregătește-le celor dragi un mic-dejun gustos și sănătos.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu