Home » Coronita de dovleac si ghimbir

Coronita de dovleac si ghimbir

  1. Dați pe răzătoare pulpa de dovleac.
  2. Puneți dovleacul într-un vas împreună cu zahărul și scorțișoara.
  3. Mențineți la foc potrivit, amestecând continuu, iar când apa s-a evaporat adăugați ghimbirul și untul. 
  4. Încorporați treptat câte un gălbenuș.
  5. Adăugați făina, în ploaie și amestecați.
  6. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se toarnă peste compoziția inițială, amestcând cu grijă de jos în sus. 
  7. Tapetați cu unt un vas cu inel în mijloc și turnați compoziția. 
  8. Mențineți în cuptor până când se rumenește.
  9. Lăsați-o să se odihnească în formă înainte de a fi scoasă și tăiată.
  10. Presărați zahăr pudră și serviți ca atare sau cu fructe proaspete. 

  Credit Foto: Fotolia/olhaafanasieva

Poza principala

coronita_de_dovleac.jpg

  • 300 g pulpă dovleac 
  • 200 g zahăr
  • 30 g ghimbir ras
  • 200 g făină
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • zahăr pudră
Un desert pentru toate gusturile cu vedeta toamnei, dovleacul
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE