Home » Coșulețe cu broccoli

Coșulețe cu broccoli

1. Prepară o mămăligă moale: pune 1 l de apă la fiert, cu sare, iar când clocoteşte, toarnă mălaiul bătând cu telul până se amestecă bine. Lasă să fiarbă 10-15 minute, amestecând când şi când. 

2. Când începe să facă bulburuci, mai amestecă o dată şi stinge focul. Lasă să se răcorească un pic, apoi umple formele de brioșe unse în prealabil cu unt. 

3. Cu lingura, presează mămăliga pe pereţii formei, astfel încât să formeze un  coşuleţ gol înăuntru. Dă la cuptorul încins, la foc tăricel, pentru 10 minute. 

4. Între timp, prepară un sos din smântână şi brânza albastră: pune smântâna în tigaie, la foc potrivit, şi las-o până devine ca un sos gros, adaugă brânza, amestecă şi mai lasă un minut. Când e gata, dă deoparte. 

5. Opreşte bucheţelele de broccoli decongelate (doar le scufunzi câteva secunde în apa clocotită), apoi lasă-le să se scurgă. 

6. Serveşte astfel: coşuleţul de mămăligă în care ai pus sos până sus, apoi ai pus unul-două bucheţele de broccoli şi cubulețe de ardei gras. Acest antreu de cosulete cu broccoli pe cat este usor de preparat, pe atat este si de gustos.

 

Sugestie. Nu eşti mare amatoare de broccoli? Nu-i nimic: poţi pune pe deasupra cam tot ce merge cu… mămăligă cu brânză: roşioare, cârnăciori, ciupercuţe…

 

Brioşe-turnuleţ

Poza principala

minitarte_mici.jpg

250 g mălai 

200 ml smântână 12%

150 g brânză albastră

300 g broccoli congelat

ardei gras, tocat

unt

sare

 

Antreu cu cartofi

Un antreu de cosulete cu brocoli care-ţi poate schimba părerea că mămăliga cu brânză e prea rustică pentru nişte musafiri pretenţioşi.
Numar de portii
4
Facebook Comments