1.Frământ făina cu untul (rece) tăiat în bucăți mici, adaug treptat apa foarte rece și sare. Înfășor aluatul într-o folie alimentară și îl las la rece 30 de minute.
2.Între timp, pun la fiert în vase separate fasolea, mazărea, fasolea verde și morcovii tăiați în două. După ce au fiert, le scurg bine, le las să se răcească și le amestec. Ai grijă să tai morcovii în cubulețe!
3.Adaug porumbul și ridichile tăiate în felii. Torn apoi peste ele iaurtul amestecat cu muștarul, uleiul, zeama de lămâie, zahărul, frunzele de mentă tocate și un praf de sare. Las la rece până coc coșulețele.
4.Întind aluatul pe masa pudrată cu făină, într-o foaie de circa 0,6 cm. Decupez cercuri cu ajutorul unei forme de 6-7 cm diametru sau cu un pahar. Așez cercurile de aluat în forme de tarte neunse și le coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute. După ce s-au răcorit, le umplu cu salată.
5.SFAT. Dacă ești pe grabă și ai musafiri, poți apela cu încredere la amestecul de legume congelate și un aluat de foitaj gata preparat.
300 g fasole verde
300 g mazăre
200 g morcovi
100 g porumb
100 g fasole boabe
6 ridichii
Pentru sos
125 g iaurt
1 linguriță cu muştar
1 lingură cu ulei
1 linguriță cu suc de lămâie
1/4 lingurita cu zahăr
3 mentă
sare
Pentru cosulețe
200 g făină
100 g unt
60 ml apă
sare
Adaugă comentariu