1. Împănează cotletul cu feliuţe de usturoi și leagă-l cu sfoară alimentară. Taie cartofii în cuburi. Așază-i în tavă, iar în mijloc pune cotletul.
2. Presară cimbru și piperul zdrobit un pic în mojar. Sărează și stropește cu ulei (cel mult două linguri) carnea și cartofii.
3. Toarnă apă cât să se vadă puţin cartofii și dă la cuptorul încins, la foc iute, 10-15 minute. Dă focul mai încet (potrivit), stropește friptura cu sos din tavă și lasă 40 de minute. Stropește carnea din când în când.
4. Servește preparatul fierbinte, cu vin alb sau roșu și crenguţe de cimbru verde deasupra.
Truc. Ca aroma să fie pregnantă, pisează piperul negru chiar inainte de a-l pune in tavă!
1-1,5 kg cotlet de porc fără os
4 cartofi mari
4-5 căţei de usturoi
cimbru
piper negru boabe
sare
ulei
Adaugă comentariu