1.Amestecă o lingură cu piper măcinat cu una cu sare și una cu cimbru și freacă bine cotletul de porc. Încinge untul într-o tigaie cu pereți mai înalți și rumenește cotletul pe toate părțile. Așază-l apoi într-o tavă unsă cu unt, acoperă-l cu o folie și dă-l la cuptor 30 de minute. Scoate folia și mai lasă-l 10-15 minute, până acpătă o crustă frumoasă.
2.Între timp, pregătește sosul de vin roșu și ciocolată. Toarnă vinul peste grăsimea din tigaia în care ai rumenit carnea. Adaugă ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul și foaia de dafin și lasă să fiarbă câteva clocote, până se îngroașă puțin. Dă deoparte, strecoară sosul de vin roșu și pune-l ntr-un vas. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă până se încorporează total. Potrivește gustul de sare și piper.
3.Feliază cotletul de porc și servește-l cu sos de vin roșu și ciocolată.
credit foto: Guliver/Thinckstock
1 kg de cotlet de porc fără os
200 ml vin roșu
4 cubulețe de ciocolată neagră
50 g unt + 1 lingură pentru uns
1 ardei iute uscat (sau fulgi chili)
piper roșu, verde (boabe și măcinat)
o foaie de dafin
sare de Himalaya
cimbru uscat
Adaugă comentariu