Cotlet de porc cu sos de vin rosu si ciocolata

1.Amestecă o lingură cu piper măcinat cu una cu sare și una cu cimbru și freacă bine cotletul de porc. Încinge untul într-o tigaie cu pereți mai înalți și rumenește cotletul pe toate părțile. Așază-l apoi într-o tavă unsă cu unt, acoperă-l cu o folie și dă-l la cuptor 30 de minute. Scoate folia și mai lasă-l 10-15 minute, până acpătă o crustă frumoasă.

2.Între timp, pregătește sosul de vin roșu și ciocolată. Toarnă vinul peste grăsimea din tigaia în care ai rumenit carnea. Adaugă ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul și foaia de dafin și lasă să fiarbă câteva clocote, până se îngroașă puțin. Dă deoparte, strecoară sosul de vin roșu și pune-l ntr-un vas. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă până se încorporează total. Potrivește gustul de sare și piper.

3.Feliază cotletul de porc și servește-l cu sos de vin roșu și ciocolată.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

cotlet_de_porc_cu_sos_de_vin_rosu_si_ciocolata_mi.jpg

1 kg de cotlet de porc fără os

200 ml vin roșu

4 cubulețe de ciocolată neagră

50 g unt + 1 lingură pentru uns

1 ardei iute uscat (sau fulgi chili)

piper roșu, verde (boabe și măcinat)

o foaie de dafin

sare de Himalaya

cimbru uscat

Cotlet de porc cu sos de vin roșu și ciocolată, o friptură delicioasă, cu gust de neuitat, potrivită meselor de sărbătoare.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE