Indepartezi pielea de pe carne si razuiesti cu grija coastele, pe care le freci cu piper (poti ruga macelarul sa faca aceste operatii inainte de a cumpara carcasa). Cureti ceapa si o tai fin.
Speli firele de plante aromatice si le toci marunt. Intr-un castron faci un amestec din pesmet, parmezan ras, frunzulite de verdeata, ceapa, unt topit, ou si seminte de floarea-soarelui.
Intr-un vas mai inalt prajesti pe toate partile carcasa de miel in ulei. O sarezi si introduci vasul in cuptorul preincalzit la 140˚ (adica treapta 1 de caldura), continuand prajirea circa 25 de minute.
Scoti carnea din cuptor, o ungi cu mustar si cu amestecul de plante aromatice. Maresti flacara si o mai dai la cuptor pentru 5 minute, pana devine aurie.
Dupa ce ai terminat, lasi friptura sa se odihneasca un pic, o portionezi si o aduci la masa.
Revista FEMEIA.
1 carcasa de miel cu coaste lungi de 800 g
2 cepe mici
cate 2-3 fire de plante aromatice – patrunjel, cimbru si menta
1 ramura de rozmarin
60 g pesmet din paine alba
50 g parmezan ras
30 g unt topit
1 ou
3 linguri de seminte de floarea-soarelui
2 linguri de mustar
4 linguri de ulei de masline
sare, piper
Adaugă comentariu