Home » Mâncăruri » Cotlete de miel cu condimente
Mâncăruri

Cotlete de miel cu condimente

  1. Marinați cotletele de miel în suc de lămâie, oțet, praful de ardei iute și un praf de sare.
  2. Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați făina de năut amestecând continuu pentru 1-2 minute.
  3. Transferați amesteccul într-un castron și lăsați să se răcească.
  4. Zdrobiți anasonul stelat într-un mojar.
  5. Combinați anasonul într-un blender împreună cu ardeiul iute, usturoi, papaya și restul cantității de ulei.
  6. Combinați pentru a obține o pastă moale.
  7. Amestecați pasta obținută cu primul sos preparat din făină de năut și ulei.
  8. Distribuiți amestecul peste cotletele de miel  marinate și lăsați-le să se marineze petru 4 ore la frigider.
  9. Pentru a găti cotletele încălziți cuptorul la 200 de grade.
  10. Ridicați cotletul din sos scurgeți de excesul de sos.
  11. Încingeți ulei într-o tigaie și rumeniți carnea pe ambele părți pentru câteva minute până se rumenește.
  12. Transferați carnea într-o tavă de cuptor și gătiți pentru 10-20 de minute.
  13. Serviți carnea cu sos de mentă și salată ( opțional ) 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

cotlete_de_miel_in_stil_indian.jpg

  • 8 cotlete de miel 
  • sucul de la 1 limetă
  • 3 linguri oțet de malț
  • 1 linguriță pulbere ardei iute
  • 125 ml ulei vegetal
  • 85 g făină de năut
  • 4 stele anason
  • 3 ardei iuți verzi
  • 8 căței de usturoi
  • 1 papaya mic
  • sos de mentă 
  • salată de iarnă Tamarind
Cotlete de miel aromate în stil indian.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.