- Marinați cotletele de miel în suc de lămâie, oțet, praful de ardei iute și un praf de sare.
- Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați făina de năut amestecând continuu pentru 1-2 minute.
- Transferați amesteccul într-un castron și lăsați să se răcească.
- Zdrobiți anasonul stelat într-un mojar.
- Combinați anasonul într-un blender împreună cu ardeiul iute, usturoi, papaya și restul cantității de ulei.
- Combinați pentru a obține o pastă moale.
- Amestecați pasta obținută cu primul sos preparat din făină de năut și ulei.
- Distribuiți amestecul peste cotletele de miel marinate și lăsați-le să se marineze petru 4 ore la frigider.
- Pentru a găti cotletele încălziți cuptorul la 200 de grade.
- Ridicați cotletul din sos scurgeți de excesul de sos.
- Încingeți ulei într-o tigaie și rumeniți carnea pe ambele părți pentru câteva minute până se rumenește.
- Transferați carnea într-o tavă de cuptor și gătiți pentru 10-20 de minute.
- Serviți carnea cu sos de mentă și salată ( opțional )
Credit Foto: 123RF
Poza principala
Galerie foto
- 8 cotlete de miel
- sucul de la 1 limetă
- 3 linguri oțet de malț
- 1 linguriță pulbere ardei iute
- 125 ml ulei vegetal
- 85 g făină de năut
- 4 stele anason
- 3 ardei iuți verzi
- 8 căței de usturoi
- 1 papaya mic
- sos de mentă
- salată de iarnă Tamarind
Cotlete de miel aromate în stil indian.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu