Pune cotletele pe un platou, freacă-le cu sare şi piper. Într-un vas mai larg, pune usturoiul tăiat felii subţiri şi frunze de busuioc tocate.
Toarnă deasupra ulei de măsline, 2-3 linguri. Amestecă puţin, apoi tăvăleşte cotletele prin amestec, pe ambele părţi.
Lasă cotletele în amestecul ăsta, acoperă-le cu folie şi dă la frigider minimum o oră. Încinge cuptorul, dacă ai grill, sau grătarul, apoi pune cotletele.
Lasă-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, astfel încât să facă crustă frumoasă la exterior şi să rămână suculete în interior.
Serveşte imediat, cu piure de cartofi sau legume.
Foto: Photoland/Photocuisine
Ştiai ?
Mielul foarte fraged e ceva mai toxic, de aceea, e mai sănătos să foloseşti berbecuţ sau miel mai mare.
12 cotlete de miel
6 căţei de usturoi
3 crenguţe de busuioc
sare
piper negru măcinat
ulei de măsline
Adaugă comentariu