1. Pune cotletele în tigaia cu ulei încins și lasă-le cât să se rumenească pe ambele părţi. Când sunt gata, adaugă ceapa tăiată julien și un praf de sare. 2. Lasă pe foc, amestecând. Când ceapa devine translucidă, adaugă vinul și cimbrul. Acoperă vasul, dă focul la minimum și lasă să fi arbă înăbușit vreo oră, până se frăgezește carnea.
3. Adaugă roșiile și usturoiul și mai ţine pe foc 15 minute, tot acoperit. Ia de pe foc, potrivește gustul de sare și adaugă piper proaspăt măcinat.
4. Servește fierbinte, cu un pahar cu vin roșu sec alături.
credit foto: © Comugnero Silvana – Fotolia.com
1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos)
4-5 cepe mari
300 ml vin roșu sec
2-3 rămurele de cimbru
1 cutie cu roșii tăiate
3-4 căţei de usturoi (din cel mic, oltenesc)
piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline
sare
Adaugă comentariu