Graul bulgur il inabusi conform instructiunilor de pe pachet, il lasi la scurs si la racit. Speli rosiile si le tai jumatati.
Amesteci bulgurul cu patrunjel, busuioc, sare si piper, 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie si masline.
Castravetele il cureti de coaja, il tai in jumatate pe lung, scoti cu o lingura semintele si il dai pe razatoarea mare. Il sarezi, il lasi sa se odihneasca vreo 10 minute si-l scurgi bine de surplusul de zeama.
Usturoiul zdrobit il pui in iaurt, odata cu castravetele ras. Amesteci bine si potrivesti de gust cu sare, piper si 2 linguri de ulei de masline.
Cotletele de miel le stergi cu un servet de bucatarie, le pui intr-o tigaie sau pe gratarul cu carbuni si le lasi 2-3 minute pe fiecare parte.
Cand sunt aproape gata, le stropesti cu uleiul de masline ramas si le condimentezi cu sare si piper. Daca vrei, poti turna peste ele si zeama de lamaie.
Aduci la masa cotletele alaturi de bulgur si tzatziki. E de preferat sa fie servite calde.
Revista FEMEIA.
16 cotlete de miel
ulei de masline
sare
piper
2-3 lamai
300 g grau bulgur
200 g rosii mici
5 linguri de masline negre rondele
2 linguri de patrunjel tocat fin
1 lingura de busuioc
500 g iaurt
2 catei de usturoi
1 castravete
Adaugă comentariu