Cotlete aromatizate cu usturoi și fenicul cum numai Jamie Oliver ar putea să te învețe.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc cu șorici
- 8 căței de usturoi
- 1 linguriță semințe fenicul
- 1 legătură salvie proaspătă
- miere lichidă
Modalitate de preparare:
- Încingeți cuptorul la 180 de grade.
- Puneți cotletele de porc pe un tocător, scoateți șoriciul și o parte din grăsime apoi tăiați șoriciul în fâșii de 1 cm și puneți-l în tigaie, cu grăsimea în jos ca să devină crocant.
- Întoarceți șoriciul cu ajutorul unui clește.
- Crestați grăsimea de pe cotlete, apoi condimentați-le pe ambele părți cu sare și piper din belșug.
- Când șoriciul a devenit crocant și rumen luați tigaia de pe foc.
- Zdrobiți în podul palmei 8 căței de usturoi fără a-i decoji și adăgați-i în tigaie, pe care o puneți la loc pe foc.
- Împingeți șoriciul și usturoiul spre marginile tigăii, apoi așezați toate cele 4 cotlete în poziție verticală, cu grăsimea în jos.
- Cu un clește de bucătărie, transferați bucățile de șorici și usturoiul în tava pentru cuptor.
- Presărați semințele de fenicul deasupra și puneți tava în cuptor, pe raftul de sus.
- Când cotletele s-au rumenit pe partea cu grăsimea, întindeți-le în tgaie cu ajutorul unui clește.
- Prăjiți-le încă 4 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se rumenesc.
- Scoateți tava cu șorici din cuptor, apoi adăugați frunzele de salvie și cotletele de porc.
- Amestecați, apoi aranjați frunzele de salvie și șoriciul peste cotlete.
- Stropiți carnea cu puțină miere apoi introduceți tava în cuptor pentru încă 10 minute.
- Scoateți cotletele și serviți cu salată de varză și cartofi.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu