1. Preincalziti cuptorul la 160 grade C. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti cotletele pana devin aurii.
2. Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat. Scoateti-le din tigaie. Prajiti ceapa si usturoiul in aceeasi tigaie pana se inmoaie.
3. Adaugati faina si turnati supa de pui, amestecand. Adaugati vinul, salvia, zaharul si smantana, amestecand mereu pana cand sosul incepe sa fiarba si se ingroasa.
4. Puneti din nou cotletele in tigaie, acoperiti cu folie de aluminiu si bagati-le la cuptor timp de 15 minute. Dati folia deoparte si mai coaceti timp de 20-30 de minute.
5. Aranjati cartofii printre cotlete si mai coaceti 10 minute. Serviti cu salata de varza si orez. Garnisiti cu frunze de salvie.
15ml ulei de masline
6 cotlete mari de porc
sare si piper negru proaspat macinat
1 ceapa, taiata marunt
2 catei de usturoi, taiati marunt
50g faina
375ml zeama de pui
60ml vin alb
18 frunze proaspete de salvie, taiate marunt
2g zahar
60ml smantana
6 cartofi mici, copti in coaja si taiati bucati
frunze de salvie pentru garnisit
Comentarii