Home » Covrigei cu miere și susan

Covrigei cu miere și susan

1. Frământă 5-10 minute un aluat din făină, drojdia sfărâmată împreună cu un praf de sare și zahărul, apa. Lasă-l la dospit, la loc călduț, până își dublează volumul.

2. Frământă din nou aluatul (5-10 minute), ca să scoţi aerul din el. Strânge-l sub forma unui sul mai gros și taie-l în 10-12 bucăți egale. Modelează-le sub formă de disc, aplatizează-le și fă cu degetul mare câte o gaură.

3. Pune inelele pe o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să crească o oră. Între timp, pune pe foc o oală cu apă și un praf de sare. Când stă să fiarbă, adaugă zahărul vanilat și mierea și amestecă.

4. Scufundă inelele în apa clocotită și lasă-le câte două minute. Pune-le apoi într-un șervet să se zvânte. Tăvălește covrigeii prin susan și pune-i din nou în tavă. Lasă în cuptor vreme de 20 de minute.

 

TRUC. Când frămânți aluatul, e important să nu pui apa dintr-odată, ci treptat, având grijă să încorporezi foarte bine făina cernută. Când coca are consistență elastică și se desprinde de pe degete, nu mai trebuie să adaugi apă.

credit foto: © pink candy – Fotolia.com

 

Covrigei săraţi

Poza principala

covrigei_cu_miere_si_susan_fotolia_16641916_subscription_xl.jpg_c_pink_candy_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g făină

1 cub de drojdie (25 g)

300 ml apă călduță

1 linguriță cu zahăr

4 linguri cu miere

1 pliculeț cu zahăr vanilat

100 g susan

sare

ulei

 

Rulouri cu carne

Deliciosi langa o cana cu lapte, ceai sau cafea. Incearca si tu reteta de covrigei cu miere si susan!
Numar de portii
8
Facebook Comments