1.Cerne făina, mălaiul şi praful de copt amestecate toate. Adaugă un praf de sare, margarina tăiată bucăţi şi laptele călduţ şi frământă un aluat fin.
2.Lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Ia bucăţi de aluat, rulează-le în palme până obţii şnururi subţiri de aluat din care formezi apoi covrigeii pe care-I aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
3.Dă covrigeii cu ou bătut şi presară chimen şi sare deasupra. Dă totul la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pentru 15 minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
200 g făină de patiserie
80 g mălai
10 g praf de copt
30 g margarină
1 ou
180 ml lapte
1 praf de sare + sare mare de dat pe deasura
chimen
Vin musafirii? Scoţi rapid castronelul cu covrigei sarati. Şi, bineînţeles, o bere bună!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu