Covrigei săraţi

1.Cerne făina, mălaiul şi praful de copt amestecate toate. Adaugă un praf de sare, margarina tăiată bucăţi şi laptele călduţ şi frământă un aluat fin. 

2.Lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Ia bucăţi de aluat, rulează-le în palme până obţii şnururi subţiri de aluat din care formezi apoi covrigeii pe care-I aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. 

3.Dă covrigeii cu ou bătut şi presară chimen şi sare deasupra. Dă totul la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pentru 15 minute.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Saleuri cu verdeaţă

 

Poza principala

covrigei_mici.jpg

 

200 g făină de patiserie

80 g mălai

10 g praf de copt

30 g margarină

1 ou

180 ml lapte

1 praf de sare + sare mare de dat pe deasura

chimen

 

Saleuri cu brânză și țelină

Vin musafirii? Scoţi rapid castronelul cu covrigei sarati. Şi, bineînţeles, o bere bună!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE