Deserturi & băuturi

Cozonac Trandafir

Text
Cozonac Trandafir
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
cozonac_trandafir__mg_8208.jpg

Ingrediente – aluat

400 g făină
30 g drojdie
2 ouă întregi +1 gălbenuș
1 pahar lapte
2 lingurițe zahăr
1/2 linguriță sare
1 lingură rom
2 pliculețe zahăr vanilat

Ingrediente – umplutura

125 g margarină
100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron și faci o gaură la mijloc. Separat, freci drojdia cu 2 lingurițe de zahăr și puțin lapte până obții o maia.
Torni peste făină, pui 2 ouă întregi și 1 gălbenuș frecat cu sare, laptele cald, 1 lingură de rom și zahărul vanilat. Frămânți aluatul bine până face bășici și este potrivit de moale. Lași aluatul la cald să crească. Freci margarina cu zahărul pudră până face spumă. Când aluatul a crescut, îl răstorni pe masa de lucru, presărată cu făină.

Întinzi o foaie groasă de 1 cm, iar peste ea întinzi uniform crema de margarină Unirea Original.
Rulezi aluatul sul și îl tai în bucăți de 3-4 cm, pe care le așezi pe una dintre fețe, într-o formă rotundă, unsă cu margarină Unirea Original (nu așezi bucățile prea îndesate ca să aibă loc să crească).
Lași bucățile de aluat să crească, le ungi cu albuș și le dai la cuptor să se coacă la foc potrivit. Când e copt cozonacul, îl presari cu zahăr pudră.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE