Home » Promo » Cozonacel cu mac si stafide
Promo

Cozonacel cu mac si stafide

Se cerne faina si se face in mijloc o adancitura, in care se pune drojdia. Peste aceasta se presara putin zahar, se adauga 3 linguri de lapte caldut si se dizolva drojdia, care se lasa la dospit timp de 15 minute.

Cat timp drojdia creste, se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar vanilat si un varf de sare.

Se incepe framantarea aluatului, incorporand galbenusurile la drojdie si adaugand treptat laptele caldut in care s-a topit zaharul si un varf de sare.

Aluatul devine cleios si incepe sa se prinda de maini, de aceea se adauga treptat untul topit si astfel aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe maini. Se framanta cel putin 20 de minute. La final se presara faina in vas, dar si peste aluat, lansandu-se la dospit vreme de o ora si jumatate, chiar doua daca e timp.

In continuare se bat albusuruile spuma impreuna cu putina sare. Se adauga macul, putina sare si zahar vanilat. Stafidele se clatesc pentru a indeparta impuritatile.

Pregatim tavile, tapetandu-le cu hartie de copt si tinandu-le in preajma cuptorului preincalzit.

Aluatul se imparte in trei parti egale si pe masa unsa cu ulei se intinde cu mainile cate o foaie peste care se adauga umplutura de mac si cateva stafide.

Cozonaceii se ruleaza si se pun direct in tava. Se ung cu galbenus de ou si se presara putin zahar. Se lasa sa dospeasca inca 30 de minute, apoi se introduc tavile la cuptor.

Cozonaceii sunt gata cand trec de testul scobitorii si sunt rumeni. Se lasa sa se racoreasca si apoi se poate trece la degustare.

Pofta buna!

Descopera si alte retete In Bucataria Sabinei:

Plachie de peste

Fursecuri cu stafide

Cartofi la cuptor

Poza principala

in_buc_sabinei_nov_-_cozonacel_cu_mac_mica.jpg

500 g faina
15 g drojdie proaspata
150 g zahar
250 ml lapte
1/2 pachet de unt
3 oua + un galbenus pentru uns cozonaceii la final
200 g de mac
cateva stafide
un varf de sare
zahar vanilat

Sabina va propune o alternativa delicioasa la reteta clasica de cozonaci.
Numar de portii
3 cozonacei
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.