1. Topește 180 g de ciocolată pe baie de aburi împreună cu untul și lasă să se răcească. Rupe bucăţele alte 180 g de ciocolată și pune-le într-un castronel.
2. Separat, bate ouăle cu zahărul până obţii o cremă fină și încorporează făina cernută, praful de copt, ciocolata bucăţele, ghimbirul tocat, cimbrul uscat și sfărâmat între degete și ciocolata topită.
3. Amestecă și toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă pajitura la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute.
4. Între timp, topește ciocolata rămasă (100 g) cu o lingură cu unt și două linguri cu frișcă lichidă. Lasă să se răcorească și toarnă glazura peste prăjitura „craciunita” coaptă.
5. Taie prăjitura când s-a răcit complet, ornează cu frișcă bătută și căpșune proaspete. !
Truc. Pentru a pregati ghimbirul deshidratat, cumpără o rădăcină, curăţ-o de coajă și dă-o pe răzătoarea mică. Scurge de suc și întinde răzătura de ghimbir pe un șervet de hârtie. Lasă la aer până se usucă foarte bine şi de pozitează-l în dulăpiorul cu condimente.
80 g făină
4 ouă
460 g ciocolată amăruie
250 g unt + 1 lingură
300 g zahăr brun
1 linguriţă cu praf de copt
2 linguriţe rase cu cimbru uscat
4 linguri rase cu ghimbir deshidratat
200 ml frișcă lichidă
căpșune
Adaugă comentariu