Home » Crema catalana, reteta lui Gordon Ramsey

Crema catalana, reteta lui Gordon Ramsey

  1. Într-un bol mare, bateți gălbenușurile și zahărul tos până când amestecul devine cremos.
  2. Adăugați și bateți făina de porumb și coaja de lămâie și de portocală, apoi batonul de scorțișoară.
  3. Turnați încet laptele și smântâna, amestecând continuu.
  4. Transferați compoziția într-o tigaie cu fundul gros și fierbeți-o la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când se îngroașă suficient încât să rămână pe lingură. Nu țineți însă prea mult tigaia pe foc, pentru ca amestecul să nu devină prea gros.
  5. Luați cratița de pe foc și scurgeți crema printr-o sită fină, direct într-un castron.
  6. Turnați-o apoi în 4 sau 5 boluri, în funcție de dimeniunea acestora.
  7. Lăsați crema să se răcească de tot și apoi palsați bolurile în frigider.
  8. Chiar înainte de servire presărați un strat subțire de zahăr nerafinat pe suprafața fiecarui bol.
  9. Caramelizați zahărul trecând cu o lampă de bucătărie.
  10. Serviți imediat. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

crema_catalana_gordon_ramsey.jpg

  • 4 gălbenușuri mari
  • 70 g zahăr tos
  • 2 linguri făină de porumb, cernută
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 baton de scorțișoară
  • 250 ml lapte integral
  • 250 ml smântână grasă
  • zahăr nerafinat, pentru presărat pe deasupra
Sunt multe variante ale acestui desert, astazi vă propunem rețeta lui Gordon. Parcă nu puteți refuza un astfel de desert, nu?
Numar de portii
4-5
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE