- Într-un bol mare, bateți gălbenușurile și zahărul tos până când amestecul devine cremos.
- Adăugați și bateți făina de porumb și coaja de lămâie și de portocală, apoi batonul de scorțișoară.
- Turnați încet laptele și smântâna, amestecând continuu.
- Transferați compoziția într-o tigaie cu fundul gros și fierbeți-o la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când se îngroașă suficient încât să rămână pe lingură. Nu țineți însă prea mult tigaia pe foc, pentru ca amestecul să nu devină prea gros.
- Luați cratița de pe foc și scurgeți crema printr-o sită fină, direct într-un castron.
- Turnați-o apoi în 4 sau 5 boluri, în funcție de dimeniunea acestora.
- Lăsați crema să se răcească de tot și apoi palsați bolurile în frigider.
- Chiar înainte de servire presărați un strat subțire de zahăr nerafinat pe suprafața fiecarui bol.
- Caramelizați zahărul trecând cu o lampă de bucătărie.
- Serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 gălbenușuri mari
- 70 g zahăr tos
- 2 linguri făină de porumb, cernută
- coaja rasă de la 1 lămâie
- coaja rasă de la 1 portocală
- 1 baton de scorțișoară
- 250 ml lapte integral
- 250 ml smântână grasă
- zahăr nerafinat, pentru presărat pe deasupra
Sunt multe variante ale acestui desert, astazi vă propunem rețeta lui Gordon. Parcă nu puteți refuza un astfel de desert, nu?
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu