- Într-un bol mixați gălbenușurile cu trei sferturi din cantitatea de zahăr până când devin spumoase.
- Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie.
- Amestecați amidonul cu două linguri de lapte, apoi încorporați amestecul în restul cantității de lapte.
- Adăugați amestecul de ouă și zahăr.
- Mențineți laptele pe foc mic, amestecând constant până când se îngroașă.
- Imediat ce amestecul începe să se îngroașe, îndepărtați oala de pe sursa de foc.
- Scoateți batonul de scorțișoară și repartizați compoziția în 4 forme termorezistente.
- Lăsați desertul să se răcească la temperatura camerei, apoi la frigider pentru 2-3 ore.
- Scoateți formele din frigider, repartizați în mode egal restul cantității de zahăr și introduceți la cuptor până când zahărul prinde o culoare aurie.
- Serviți imediat.
Credit Foto: Fotolia/ starkovphoto
Poza principala
- 200 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 baton scorțișoară
- coaja de la jumătate de lămâie
- 480 ml lapte
Desert cremos cu ușoară aromă de lămâie și scorțișoară.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu