Home » Crema Catalana

Crema Catalana

  1. Într-un bol mixați gălbenușurile cu trei sferturi din cantitatea de zahăr până când devin spumoase.
  2. Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie.
  3. Amestecați amidonul cu două linguri de lapte, apoi încorporați amestecul în restul cantității de lapte.
  4. Adăugați amestecul de ouă și zahăr.
  5. Mențineți laptele pe foc mic, amestecând constant până când se îngroașă.
  6. Imediat ce amestecul începe să se îngroașe, îndepărtați oala de pe sursa de foc.
  7. Scoateți batonul de scorțișoară și repartizați compoziția în 4 forme termorezistente.
  8. Lăsați desertul să se răcească la temperatura camerei, apoi la frigider pentru 2-3 ore.
  9. Scoateți formele din frigider, repartizați în mode egal restul cantității de zahăr și introduceți la cuptor până când zahărul prinde o culoare aurie.
  10. Serviți imediat.

  Credit Foto: Fotolia/ starkovphoto

Poza principala

crema_catalana.jpg

  • 200 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 baton scorțișoară
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 480 ml lapte
Desert cremos cu ușoară aromă de lămâie și scorțișoară.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE