Crema cu ou si lapte

  1. Crestați batonul de vanilie pe lung și extrageți semințele.
  2. Într-o crăticioară turnați laptele și amestecați-l cu frișca lichidă, 4 linguri de zahăr tos și semințele batonului de vanilie împreună cu acesta.
  3. Puneți oala pe foc, iar în momentul în care atinge punctul de fierbere, îndepărtați-o de pe flacără și lăsați laptele să se odihnească.
  4. Într-un castron amestecați gălbenușurile cu restul cantității de zahăr.
  5. Mixați până obțineți o cremă albicioasă.
  6. Scoateți păstaia de vanilie din lapte, apoi turnați câteva linguri de lapte peste ouă, amestecând permanent.
  7. Adăugați laptele în fir subțire, amestecând constant.
  8. Turnați amestecul obținut înapoi în oală și fierbeți la foc mic câteva minute, amestecând continuu.
  9. Când compoziția începe să prindă o consistență cremoasă și lipicioasă, atunci este momentul să o îndepărtați de pe sursa de foc.
  10. Serviți crema ca atare sau în diverse torturi.

  Credit Foto: Fotolia/ travelbook

 

Poza principala

crema_cu_ou_si_lapte.jpg

  • 500 ml lapte integral
  • 560 ml frișcă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 1 baton vanilie
  • 8 gălbenușuri 
Fie ca vrei sa o consumi ca atare sau sa o incorporezi intr-un tort, aceasta reteta este de baza pentru o budinca clasica cu ou, lapte si vanilie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE