- Crestați batonul de vanilie pe lung și extrageți semințele.
- Într-o crăticioară turnați laptele și amestecați-l cu frișca lichidă, 4 linguri de zahăr tos și semințele batonului de vanilie împreună cu acesta.
- Puneți oala pe foc, iar în momentul în care atinge punctul de fierbere, îndepărtați-o de pe flacără și lăsați laptele să se odihnească.
- Într-un castron amestecați gălbenușurile cu restul cantității de zahăr.
- Mixați până obțineți o cremă albicioasă.
- Scoateți păstaia de vanilie din lapte, apoi turnați câteva linguri de lapte peste ouă, amestecând permanent.
- Adăugați laptele în fir subțire, amestecând constant.
- Turnați amestecul obținut înapoi în oală și fierbeți la foc mic câteva minute, amestecând continuu.
- Când compoziția începe să prindă o consistență cremoasă și lipicioasă, atunci este momentul să o îndepărtați de pe sursa de foc.
- Serviți crema ca atare sau în diverse torturi.
Credit Foto: Fotolia/ travelbook
Poza principala
- 500 ml lapte integral
- 560 ml frișcă
- 6 linguri zahăr tos
- 1 baton vanilie
- 8 gălbenușuri
Fie ca vrei sa o consumi ca atare sau sa o incorporezi intr-un tort, aceasta reteta este de baza pentru o budinca clasica cu ou, lapte si vanilie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu