Crema cu rubarba si portocale

Pentru început ne ocupăm de crema de vanilie.
Într-un vas amestecați laptele împreună cu frișca și 4 linguri zahăr tos.
Aduceți în punctul de fierbere apoi îndepărtați vasul de pe foc.
Într-un castron amestecați gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr.
Mixați până când crema devine albă.
Adăugați câte un polonic de lapte amestecând permanent.
Țineți pe foc mic amestecând până când crema începe să se îngroașe, apoi îndepărtați de pe flacără.
Rubarba tăiată în bucăți se amestecă cu coaja și sucul de la portocale plus ghimbirul ras.
Se presară 4 linguri de zahăr și se introduce la cuptor la 200 de grade pentru 20 minute sau până când aceasta se înmoaie.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu.
Serviți rubarba cu cremă de vanilie.
Adăugați zahăr dacă mai este necesar.

Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

crema_cu_rubarba_si_portocala.jpg

800 g rubarbă
2 portocale
30 g ghimbir
10 linguri zahăr tos
500 ml lapte
500 ml frișcă
8 ouă ( doar gălbenușurile)

O rețetă simplă însă spectaculoasă prin prisma aromelor. Încercați acest desert aromat pentru cei mai pretențioși musafiri.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE