1.Preincalziti cuptorul la 160°. Puneti zaharul si sucul de portocale intr-un vas mic si fierbeti pentru aproximativ 10 minute, amestecand ocazional pana cand zaharul s-a dizolvat si lichidul s-a ingrosat, devenind auriu. Aveti grija ca siropul sa nu dea in clocot. Luati compozitia de pe foc si impartiti-o in 6 forme a cate 150 ml fiecare sau turnati toata compozitia intr-o forma de 800 ml.
2.Incalziti laptele (sau pentru o crema mai untoasa, cantitati egale de lapte si frisca) impreuna cu coaja de portocala, dar fara sa-l fierbeti.
3.Bateti ouale cu zaharul intr-un castron si turnati treptat laptele fierbinte.
4.Turnati cu grija crema de caramel in forme si puneti-le pe acestea din urma intr-o tava in care ati turnat apa calda (apa ar trebui sa fie pana la jumatatea formelor. Puneti tava cu formele in cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora daca se foloseste o forma mai mare, sau 45 de minute daca se folosesc forme individuale.
5.Lasati crema de caramel la racit. Pentru cele mai bune rezultate, puneti compozitia la frigider pentru cel putin 24 de ore inainte de a o servi. Serveste crema de caramel cu portocale simpla, cu frisca batuta sau inghetata fina de vanilie.
caramel
125 g zahar
3 linguri suc de portocale
crema
500 ml lapte sau 250 ml lapte si 250 ml frisca
coaja rasa de la o portocala
4 oua
50 g zahar
Multumesc,
Alina