Home » Cremă de iaurt cu frişcă şi afine

Cremă de iaurt cu frişcă şi afine

1.Punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece pentru 10 minute. Spălăm afinele, le ștergem, le amestecăm cu zahărul vanilat și le punem într-o crăticioară, pe foc mic, pentru 10-15 minute.
 
2.Mixăm frișca foarte bine apoi încorporăm iaurtul, amestecând cu grijă de jos în sus. Stoarcem bine gelatina și o punem într-o crăticioară. Adăugăm două linguri cu apă și o topim la foc foarte mic.

 Choux-uri cu ciocolata alba si iaurt

3.Avem grijă ca gelatina să nu fiarbă absolut deloc. În cazul în care aceasta fierbe, crema nu se va mai întări. De aceea, focul trebuie să fie foarte mic și să fim atente să amestecăm încontinuu cât timp e pe foc. Vei vedea că în maximum 8-9 secunde, aceasta se va topi. O luăm de pe foc și scufundăm crăticioara într-un bol cu apă rece. Vom fi atente ca apa din bol să nu intre în contact cu gelatina din crăticioară.
 
4.Turnăm jumătate din gelatină în crema de iaurt și amestecăm bine. Cealaltă jumătate o adăugăm cremei de afine. Lăsăm ambele creme la frigider pentru 15 minute.
 
5.Umplem un sfert din fiecare pahar cu crema de afine și apoi îl umplem cu crema de iaurt și frică. Decorăm fiecare pahar cu câteva afine și le băgăm la frigider pentru o oră. Servim crema rece.

Clatite cu banane, iaurt si miere

Poza principala

crema_de_iaurt_cu_frisca_si_afina_mica.jpg

Pentru crema de iaurt și frișcă
    250 g iaurt
    250 g frişcă
    1 foaie gelatină
Pentru crema de afine:
    250 g afine
    2 linguri cu apă
    1 foaie gelatină
    4 linguri cu zahăr vanilat

Un desert rapid de crema de iaurt cu frisca si afine, delicios si pe care-l poate face chiar si cel mic!
Numar de portii
4
Facebook Comments