- Preâncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Într-o tavă de cuptor cu pereți înalți, adăugați 8 vase mici termorezistente.
- Laptele turnați-l într-un vas și aduceți-l în punctul de fierbere. Când s-a încălzit îndepărtați de pe sursa de foc.
- Într-un castron mare, bateți ouăle, adăugați mierea de albine și un praf de sare.
- Turnați peste amestecul de ouă, laptele cald în fir subțire și amestecați continuu.
- După ce laptele a fost încorporat adăugați esența de vanilie.
- Repartizași crema obținută în bolurile de ceramică din tavă.
- Presărați deasupra fiecărui bol un praf de nucșoară.
- Turnați apă fierbinte în tavă și introduceți tava în cuptor.
- Coaceți crema timp de 40-50 minute.
- Când desertul este gata, scoateți tava și lăsați recipientele să se răcească la temperatura camerei.
- Lăsați-le la frigider pentru minim 3-4 ore înainte de a fi servite.
- Merele tăiați-le cuburi și gătiți-le în unt până devin lipicioase.
- Pentru a evita arderea adăugați câte 1 lingură cu apă.
- Când merele sunt aproape gata, adăugați 3 lingurițe cu miere de albine și amestecați.
- Închideți flacăra și turnați romul.
- Presărați scorțișoară sau nucșoară după gust.
- Serviți bolurile de cremă cu mere caramelizate și înghețată.
Credit Foto: Fotolia/ M.studio
Poza principala
- 700 ml lapte
- 3 ouă
- 125 ml miere lichidă
- un sfert linguriță sare
- jumătate linguriță esență vanilie
- nucșoară
- 2 mere
- 1 lingură generoasă cu unt
- 3 linguri miere albine
- 2 lingurițe rom
- scorțișoară
Surprinde-ți musafirii cu un desert aromat, răcoritor și cremos.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu