Home » Crema de miere cu mere caramelizate

Crema de miere cu mere caramelizate

  1. Preâncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Într-o tavă de cuptor cu pereți înalți, adăugați 8 vase mici termorezistente.
  3. Laptele turnați-l într-un vas și aduceți-l în punctul de fierbere. Când s-a încălzit îndepărtați de pe sursa de foc.
  4. Într-un castron mare, bateți ouăle, adăugați mierea de albine și un praf de sare.
  5. Turnați peste amestecul de ouă, laptele cald în fir subțire și amestecați continuu.
  6. După ce laptele a fost încorporat adăugați esența de vanilie. 
  7. Repartizași crema obținută în bolurile de ceramică din tavă.
  8. Presărați deasupra fiecărui bol un praf de nucșoară.
  9. Turnați apă fierbinte în tavă și introduceți tava în cuptor.
  10. Coaceți crema timp de 40-50 minute.
  11. Când desertul este gata, scoateți tava și lăsați recipientele să se răcească la temperatura camerei.
  12. Lăsați-le la frigider pentru minim 3-4 ore înainte de a fi servite.
  13. Merele tăiați-le cuburi și gătiți-le în unt până devin lipicioase.
  14. Pentru a evita arderea adăugați câte 1 lingură cu apă.
  15. Când merele sunt aproape gata, adăugați 3 lingurițe cu miere de albine și amestecați.
  16. Închideți flacăra și turnați romul.
  17. Presărați scorțișoară sau nucșoară după gust.
  18. Serviți bolurile de cremă cu mere caramelizate și înghețată.

  Credit Foto: Fotolia/ M.studio

 

Poza principala

crema_cu_miere_si_mere_caramelizate.jpg

  • 700 ml lapte
  • 3 ouă
  • 125 ml miere lichidă
  • un sfert linguriță sare
  • jumătate linguriță esență vanilie
  • nucșoară
  • 2 mere
  • 1 lingură generoasă cu unt
  • 3 linguri miere albine
  • 2 lingurițe rom
  • scorțișoară

 

Surprinde-ți musafirii cu un desert aromat, răcoritor și cremos.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE