Cremă de orez cu piure de piersici

1. Despicam un baton de vanilie și extragem semințele. Punem laptele într-o craticioara, adaugam semințele de vanilie și îl lasam pe foc mic pentru trei minute. Dupa ce s-a încalzit, îl adaugam treptat peste faina de orez și amestecam.

2. Punem din nou laptele pe foc mic și amestecam pâna ce obținem o crema densa și compacta. Stingem focul și lasam crema de vanilie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amestecam crema cu frișca mixata bine.

3. Curatam piersicile de coaja și le taiem în bucațele mici pe care le mixam împreuna cu mierea pâna ce obținem un piure. Punem piureul într-o craticioara pe foc foarte mic.

4. Separat, amestecam amidonul cu o lingura cu apa și îl adaugam piureului de piersici. Lasam pe foc mic aproximativ cinci minute dupa care îl lasam sa se raceasca complet.

5. Într-un pahar, formam straturi alternative de crema de orez și piure de piersici. Peste ultimul strat presaram câteva migdale taiate marunt. Lasam crema de orez cu piure de piersici o ora la frigider înainte de-a o servi.

 

Gem de zmeură fără sâmburi

Poza principala

crema_de_orez_cu_piure_de_piersici_mica.jpg

pentru crema de orez:

500 ml lapte

100 faina de orez

1 baton de vanilie

150 g frisca

75 g zahar

 

pentru piure de piersici:

275 g piersici

2 linguri cu miere

1 lingurița cu amidon

1 lingura cu apa

migdale

 

Choux-uri cu ciocolată albă şi iaurt

Desertul cu crema de orez este cel pe care ti-l doresti sa-l gasesti in frigider oricand ai pofta de ceva dulce si savuros.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE