1. Despicam un baton de vanilie și extragem semințele. Punem laptele într-o craticioara, adaugam semințele de vanilie și îl lasam pe foc mic pentru trei minute. Dupa ce s-a încalzit, îl adaugam treptat peste faina de orez și amestecam.
2. Punem din nou laptele pe foc mic și amestecam pâna ce obținem o crema densa și compacta. Stingem focul și lasam crema de vanilie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amestecam crema cu frișca mixata bine.
3. Curatam piersicile de coaja și le taiem în bucațele mici pe care le mixam împreuna cu mierea pâna ce obținem un piure. Punem piureul într-o craticioara pe foc foarte mic.
4. Separat, amestecam amidonul cu o lingura cu apa și îl adaugam piureului de piersici. Lasam pe foc mic aproximativ cinci minute dupa care îl lasam sa se raceasca complet.
5. Într-un pahar, formam straturi alternative de crema de orez și piure de piersici. Peste ultimul strat presaram câteva migdale taiate marunt. Lasam crema de orez cu piure de piersici o ora la frigider înainte de-a o servi.
pentru crema de orez:
500 ml lapte
100 faina de orez
1 baton de vanilie
150 g frisca
75 g zahar
pentru piure de piersici:
275 g piersici
2 linguri cu miere
1 lingurița cu amidon
1 lingura cu apa
migdale
Adaugă comentariu