1. Preincalziti cuptorul la 170°. Puneti 6 cupe intr-o tava si umpleti tava cu apa calduta astfel incat aceasta sa ajunga pana la jumatatea cupelor. Intr-o oala incalziti laptele la o temperatura joasa.
2. Intr-un bol separat amestecati ouale, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Adaugati un pic de lapte caldut la compozitie si amestecati continuu. Turnati incet compozitia in laptele fierbinte, amestecand continuu.
3. Turnati apoi amestecul in cupe si presarat putina scortisoara peste. Puneti la cuptor circa 30-35 de minute pana ce crema s-a intarit. Scoateti cupele si lasati-le la temperatura camerei pentru a se raci.
2 cani (500 ml) lapte
2 oua
2 galbenusuri
1/3 cana (80 g) zahar
1 lingurita (5 ml) esenta de vanilie
½ lingurita (3 g) scortisoara
Adaugă comentariu