1. Curatam pulpa pepenelui de coaja și o taiem în bucațele mici. Amestecam bucațile de pepene galben cu 100 ml lapte și le mixam la robot pâna obținem un piure fin.
2. Punem piureul într-o craticioara, pe foc mic, adaugam un baton de vanilie taiat pe lungime și lasam pâna ce se încalzește foarte bine. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul, eliminam batonul de vanilie și lasam piureul sa se racoreasca pentru cinci minute.
3. Separat mixam galbenușurile, oul, zaharul și amidonul pentru cinci minute. Adaugam treptat piureul de pepene galben peste amestecul de oua, zahar și amidon. Punem pe foc mic mixul obținut și amestecam pâna ce obținem o crema fina (cca 10 minute). Stingem focul, acoperim crema cu folie alimentara de plastic și o lasam sa se raceasca complet. Daca lasam crema neacoperita, aceasta va forma la suprafață o pojghița pe care trebuie sa o îndepartam cu ajutorul unei linguri.
4. Între timp mixam frișca pâna se întarește. Când crema s-a racit complet, încorporam cu grija frișca. Punem crema de pepene galben în pahare, decoram cu puțina frișca, câteva granule de zahar și o lasam la frigider pentru o ora înainte de-a o servi.
400 g pepene galben
100 ml lapte
150 g zahar
30 g amidon
125 g frisca
3 galbenușuri
1 oua
1 baton de vanilie
Pentru decor:
100 g frisca
zahar
pepene galben bucati
Adaugă comentariu