1. Îndepărtează coaja cu instrumentul de curățat legume: pune-o apoi într-un blender împreună cu zahărul și mixează de câteva ori până coaja devine foarte măruntă.
2. Freacă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul aromatizat. Când ai obținut o cremă spumoasă, încorporează pe rând cele patru ouă, apoi sucul de portocale și un praf de sare.
3. Pune crema într-un vas cu fundul mai gros și pune pe foc, vreme de 10 minute, amestecând mereu. Crema de portocale este gata atunci când lingurița rămâne deasupra compoziției ori termometrul de gătit a atins temperatura de 80 grade.
4. Dă deoparte, amestecă și după ce s-a răcit dă la frigider. Servește cu fructe proaspete, tarte și prăjituri apetisante ori dimineața, la micul-dejun.
4 portocale bio (pentru a putea folosi coaja)
300 g zahăr
110 g unt nesărat
4 ouă mari
125 ml suc de portocale
sare
Adaugă comentariu