Cremă de portocale

1. Îndepărtează coaja cu instrumentul de curățat legume: pune-o apoi într-un blender împreună cu zahărul și mixează de câteva ori până coaja devine foarte măruntă.

2. Freacă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul aromatizat. Când ai obținut o cremă spumoasă, încorporează pe rând cele patru ouă, apoi sucul de portocale și un praf de sare.

3. Pune crema într-un vas cu fundul mai gros și pune pe foc, vreme de 10 minute, amestecând mereu. Crema de portocale este gata atunci când lingurița rămâne deasupra compoziției ori termometrul de gătit a atins temperatura de 80 grade. 

4. Dă deoparte, amestecă și după ce s-a răcit dă la frigider. Servește cu fructe proaspete, tarte și prăjituri apetisante ori dimineața, la micul-dejun.

 

Clatite cu ricotta si portocale

Poza principala

crema_mica.jpg

4 portocale bio (pentru a putea folosi coaja)

300 g zahăr

110 g unt nesărat

4 ouă mari

125 ml suc de portocale

sare

 

Crema de lamaie

Este atat de delicioasa incat iti vine sa o mananci pur si simplu!
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE