1. Spălăm cireșele, le ștergem și eliminăm sâmburele. Mixăm cireșele cu zahărul, amidonul și scorțișoara.
2. Punem totul pe foc mic și amestecăm zece minute până ce obținem o cremă compactă. Stingem focul și lăsăm crema să se răcească. În timpul răcirii, aceasta se va mai întări puțin.
3. Într-un vas separat, amestecăm ricotta cu laptele și cele două linguri cu miere. În cazul în care mierea este cristalizată, o punem într-o crăticioară și o topim pe foc mic, după care o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu ricotta.
4. Mixăm foarte bine 200 g frișcă și o încorporăm cu grijă, amestecând de jos în sus, cremei de ricotta. După ce crema de cireșe s-a răcit complet, formăm în pahare straturi alternative de cremă de ricotta și cremă de cireșe. Decorăm fiecare pahar cu câte o cireașă și le băgăm la frigider pentru o oră.
Pentru crema ricotta
250 g brânză ricotta
200 g frişcă
2 linguri cu lapte
2 linguri cu miere
Pentru crema de cireșe:
300 cireşe
100 g zahăr
10 g amidon
1/2 linguriță cu scorţişoară
Adaugă comentariu