1. Amestecati somonul din conserva, maioneza si sucul de lamaie intr-un mixer. Amestecati smantana, sosul de tomate, chimenul, patrunjelul si ceapa si asezonati cu sare si piper.
2. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, turnati-o in umplutura de somon si amestecati.
3. Intindeti folie de aluminiu intr-o tava, dupa care puneti somonul afumat.
4. Turnati compozitia de somon peste si acoperiti-o cu folie unsa cu putin ulei. Puneti amestecul la frigider pentru jumatate de ora.
5. Puneti crema formata pe o farfurie umeda (farfuria umeda va permite cremei sa se deplaseze mai usor), ajutandu-va de folia de aluminiu. Taiati amestecul in felii, garnisiti cu chimenul ramas si serviti.
3 x 200 g conserve de somon, scurse
150 ml maioneza
15 ml suc de lamaie
200 ml smantana
45 ml sos de tomate
30 g chimen
30 ml patrunjel tocat
3 cepe verzi taiate
sare si piper macinat
25 ml gelatina
75 ml apa
300 g somon afumat
Adaugă comentariu