Home » Aperitive, salate, sosuri » Crema de spanac
Aperitive, salate, sosuri

Crema de spanac

  1. Într-o tigaie pune untul la topit și adaugă ceapa împreună cu usturoiul tocate.
  2. Menține pe foc pentru 4-5 minute la foc mic sau până când se înmoaie.
  3. Adaugă cartoful tăiat în cuburi și gătește pentru încă un minut.
  4. Adaugă supa de pui sau de legume și lasă totul să fiarbă pentru  10 minute.
  5. Când cartoful este fiert, se toarnă laptele și se lasă la foc mic.
  6. Adaugă jumătate din cantitatea de spanac și coaja de lămâie.
  7. Fierbe supa pentru 15 minute, la foc mic și cu capacul pus.
  8. Lasă supa încă 15 minute să se odihnească.
  9. Adaug-o în blender împreună cu spanacul rămas. 
  10. Procesați până la obținerea unei consistențe cremoase.
  11. Condimentați cu sare și un praf de nucșoară.
  12. Serviți cu 1-2 linguri de smântână.

  Credit Foto: Fotolia/ Dani Vincek

Poza principala

supa_crema_de_spanac.jpg

  • 50 g unt
  • 1 ceapă 
  • 2 căței usturoi
  • 1 cartof de mărime medie
  • 450 ml supă pui sau legume
  • 600 ml lapte
  • 450 g spanac proaspăt 
  • coaja de la 1 lămâie
  • un praf nucșoară pentru servit
  • smântână pentru servit
O supa cremoasa, colorata, aromata si plina de vitamine, ideala pentru intreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.