- Într-o tigaie pune untul la topit și adaugă ceapa împreună cu usturoiul tocate.
- Menține pe foc pentru 4-5 minute la foc mic sau până când se înmoaie.
- Adaugă cartoful tăiat în cuburi și gătește pentru încă un minut.
- Adaugă supa de pui sau de legume și lasă totul să fiarbă pentru 10 minute.
- Când cartoful este fiert, se toarnă laptele și se lasă la foc mic.
- Adaugă jumătate din cantitatea de spanac și coaja de lămâie.
- Fierbe supa pentru 15 minute, la foc mic și cu capacul pus.
- Lasă supa încă 15 minute să se odihnească.
- Adaug-o în blender împreună cu spanacul rămas.
- Procesați până la obținerea unei consistențe cremoase.
- Condimentați cu sare și un praf de nucșoară.
- Serviți cu 1-2 linguri de smântână.
Credit Foto: Fotolia/ Dani Vincek
Poza principala
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 cartof de mărime medie
- 450 ml supă pui sau legume
- 600 ml lapte
- 450 g spanac proaspăt
- coaja de la 1 lămâie
- un praf nucșoară pentru servit
- smântână pentru servit
O supa cremoasa, colorata, aromata si plina de vitamine, ideala pentru intreaga familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu