1. Curata sparanghelul si taie-i varfurile (cam 2 cm), pe care le fierbi separat.
2. Pune ceapa la fiert în apa cu sare. Dupa cateva clocote, adauga sparanghelul. Lasa la foc potrivit. Cand sparanghelul este fiert, strecoara supa si paseaza.
3. Pune piureul pe foc cu 75 g de unt. Adauga faina desfacuta în putina supa. Lasa sa fiarba si subtiaza cu supa în care au fiert legumele, pana ajunge la o consistenta cremoasa.
4. Dupa 20 de minute, adauga galbenusurile batute cu lapte si pune varfurile de sparanghel. Lasa 2-3 minute, apoi stinge focul. Serveste cu putina smantana deasupra.
Poza principala
Galerie foto
500 g sparanghel
2 galbenusuri
2 pahare cu lapte
1 ceape
100 g unt
25 g faina
patrunjel
sare
Datorita acidului folic pe care il contine, sparanghelul este foarte bun pentru inima. Savureaza-l cu placere!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu