Curăță fructele de sâmburi și pune-le împreună cu zahărul și zahărul Bourbon într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă și dă deoparte când sosul a căpătat consistența dorită.
Pentru cremă, încălzește laptele. Între timp, freacă amidonul cu gălbenușurile și un praf de sare fină. Toarnă puțin lapte fierbinte peste crema de gălbenușuri, cât să poți omogeniza amestecul. Apoi, cu atenție, încorporează tot lichidul. Atenție să nu se taie!
Pune vasul cu cremă la bain-marie și amestecă până aceasta se îngroașă. Dă deoparte, adaugă esența și lasă să se răcească, apoi dă la frigider. În momentul servirii, pune crema de vanilie în pahare, deasupra sos de cireșe și servește cu drag.
500 g cireșe
3 linguri cu zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat Bourbon
500 ml lapte
100 g zahăr alb
4 gălbenușuri
40 g amidon/făină
1 sticluță esență de vanilie
sare
Adaugă comentariu