1. Da drumul la cuptor pentru a se încinge foarte bine. Taie pastaia de vanilie pe lungime si curătă cu un cutit miezul din jumatate. Pune laptele la fiert cu vanilia si lasa sa se dea în fiert.
2. Într-o cratita cu gura larga pune 150 g de zahar si patru linguri cu apa si lasa se caramelizeze, apoi întoarce cratita astfel încât sa tapetezi cu acest caramel si peretii vasului, pe jumatate. Stinge focul si lasa sa se racoreasca.
3. Bate bine ouale cu un tel si adauga zaharul, putin câte putin, apoi restul de vanilie. Amestecând energic toarna si laptele, încet, pâna îl incorporezi pe tot.
4. Cojeste caisele si tai-le în doua si scoate-le sâmburii. Toarna amestecul de oua si lapte peste crema de caramel si asaza bucatile de caise din loc în loc.
5. Da la cuptor pentru 40-50 de minute. Serveste aceasta prajitura cu crema de zahar ars rece.
credit foto: Photoland/Profimedia
Adaugă comentariu