Home » Deserturi & băuturi » Creme Brulee cu rubarbă a la Gordon Ramsey
Deserturi & băuturi

Creme Brulee cu rubarbă a la Gordon Ramsey

Desert cu aer frnțuzesc, elegant, fin, ideal pentru o cină romantică!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 15 g unt
  • 150 g rubarbă, curățată și tăiată
  • 3 linguri miere de albine
  • 1/2 baton vanilie, despicat
  • 250 ml smântână 48% grăsime
  • 100 ml lapte integral
  • 4 gălbenușuri mari
  • 50 g zahăr tos
  • câteva picături esență de vanilie

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 140 de grade și pune 4 boluri termorezistente într-o tavă de cuptor.
  2. Topește untul într-o tigaie mare, adaugă rubarba, mierea și semințele din batonul de vanilie.
  3. Prăjește totul la foc mare, amestecând din când în când, timp de 5-6 minute, până se înmoaie rubarba și se caramelizează sucul din rubarbă și mierea.
  4. Toarnă preparatul în formele pregătite.
  5. Încălzește la foc mic smântâna cu laptele într-o cratiță, până încep să fiarbă, dar nu clocotesc.
  6. Între timp, freacă într-un castron gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie, până devin cremoase.
  7. Picură amestecul de smântână și lapte fierbinte peste crema de ouă.
  8. Bate constant, până obții un amestec omogen.
  9. Trece amestecul printr-o sită fină într-un vas mare.
  10. Spumează și toarnă compoziția în forme.
  11. Pune apă fierbinte în tava de copt până la jumătatea formelor.
  12. Coace crema timp de 40-45 de minute, până se leagă.
  13. Pentru a încerca dacă este gata, clatină ușor formele, crema poate rămâne moale la mijloc.
  14. Scoate formele din tavă și lasă-le să se răcească.
  15. Pentru topping presară 1-3 lingurițe de zahăr deasupra fiecărei creme, apoi caramelizează-l cu o lampă de bucătărie cu gaz.
  16. Servește imediat.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.