Desert cu aer frnțuzesc, elegant, fin, ideal pentru o cină romantică!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 15 g unt
- 150 g rubarbă, curățată și tăiată
- 3 linguri miere de albine
- 1/2 baton vanilie, despicat
- 250 ml smântână 48% grăsime
- 100 ml lapte integral
- 4 gălbenușuri mari
- 50 g zahăr tos
- câteva picături esență de vanilie
Modalitate de preparare:
- Încinge cuptorul la 140 de grade și pune 4 boluri termorezistente într-o tavă de cuptor.
- Topește untul într-o tigaie mare, adaugă rubarba, mierea și semințele din batonul de vanilie.
- Prăjește totul la foc mare, amestecând din când în când, timp de 5-6 minute, până se înmoaie rubarba și se caramelizează sucul din rubarbă și mierea.
- Toarnă preparatul în formele pregătite.
- Încălzește la foc mic smântâna cu laptele într-o cratiță, până încep să fiarbă, dar nu clocotesc.
- Între timp, freacă într-un castron gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie, până devin cremoase.
- Picură amestecul de smântână și lapte fierbinte peste crema de ouă.
- Bate constant, până obții un amestec omogen.
- Trece amestecul printr-o sită fină într-un vas mare.
- Spumează și toarnă compoziția în forme.
- Pune apă fierbinte în tava de copt până la jumătatea formelor.
- Coace crema timp de 40-45 de minute, până se leagă.
- Pentru a încerca dacă este gata, clatină ușor formele, crema poate rămâne moale la mijloc.
- Scoate formele din tavă și lasă-le să se răcească.
- Pentru topping presară 1-3 lingurițe de zahăr deasupra fiecărei creme, apoi caramelizează-l cu o lampă de bucătărie cu gaz.
- Servește imediat.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu