Home » Creme brulee

Creme brulee

  1. Pune laptele într-un vas și menține oala pe foc mic, având grijă sa nu clocotească.
  2. Adaugă împreună cu laptele și batonul de vanilie. 
  3. Când laptele s-a încălzit scoate batonul de vanilie, taie-l pe lung, scoate semințele de vanilie și pune-le în lapte, însă fără baton.
  4. Gălbenușurile mixează-le împreună cu zahărul și adaugă un praf de sare.
  5. Toarnă peste gălbenușuri, laptele în fir subțire și smântâna lichidă.
  6. Amestecă compoziția cu telul și strecoar-o.
  7. Pregătește 4 boluri termorezistente, umezește-le cu apă rece, apoi toarnă compoziția lăsând aproximativ 1 cm până la buza vasului.
  8. Așează-le într-un vas cu pereți înalți, în care adaugă apă caldă până la nivelul compoziției din boluri.
  9. Coace-le aproximativ 75 minute la 180 de grade.
  10. Când s-au răcit lasă-le la rece pentru minim 4 ore.
  11. Înainte de servire adaugă deasupra puțin zahăr, apoi flambează-le cu un aparat special. 

  Credit Foto: Fotolia/ mayamo

 

Poza principala

creme_brulee.jpg

  • 6 gălbenușuri
  • 1 baton vanilie
  • 60 g zahăr
  • 250 ml smântână dulce
  • 200 ml lapte integral
  • 2 linguri zahăr
  • un praf sare 

 

Un desert simplu de realizat, răcoritor și ideal pentru orice party.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE