- Pune laptele într-un vas și menține oala pe foc mic, având grijă sa nu clocotească.
- Adaugă împreună cu laptele și batonul de vanilie.
- Când laptele s-a încălzit scoate batonul de vanilie, taie-l pe lung, scoate semințele de vanilie și pune-le în lapte, însă fără baton.
- Gălbenușurile mixează-le împreună cu zahărul și adaugă un praf de sare.
- Toarnă peste gălbenușuri, laptele în fir subțire și smântâna lichidă.
- Amestecă compoziția cu telul și strecoar-o.
- Pregătește 4 boluri termorezistente, umezește-le cu apă rece, apoi toarnă compoziția lăsând aproximativ 1 cm până la buza vasului.
- Așează-le într-un vas cu pereți înalți, în care adaugă apă caldă până la nivelul compoziției din boluri.
- Coace-le aproximativ 75 minute la 180 de grade.
- Când s-au răcit lasă-le la rece pentru minim 4 ore.
- Înainte de servire adaugă deasupra puțin zahăr, apoi flambează-le cu un aparat special.
Credit Foto: Fotolia/ mayamo
Poza principala
- 6 gălbenușuri
- 1 baton vanilie
- 60 g zahăr
- 250 ml smântână dulce
- 200 ml lapte integral
- 2 linguri zahăr
- un praf sare
Un desert simplu de realizat, răcoritor și ideal pentru orice party.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu