Home » Cremsnit de casa

Cremsnit de casa

1.Presară zahărul pudră pe masa de lucru și întinde aluatul subțire. Coace foile pe rând, câteva minute, până devin aurii. Lasă-le să se răcească în tihnă.

2.Între timp, amestecă laptele cu zahărul, ouăle, amidonul și un praf de sare. Pune compoziția la baie de aburi și amestecă mereu, să nu se afume. După ce crema pentru cremșnit s-a legat, dă-o deoparte și încorporează untul, vanilia și, opțional, coaja de lămâie.

3.Toarnă crema fierbinte între foi și lasă la rece (pe balcon) până se răcește, apoi la frigider, peste noapte. Taie în momentul servirii.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

cremsnit_de_casa_mi.jpg

400 g aluat foitaj

1 l lapte

250 g zahăr

3 ouă

100 g amidon

50 g unt fără sare

1 lingură cu esență de vanilie (sau după gust)

coajă de lămâie (opțional)

100 g zahăr pudră

sare

Pare dificil de pregătit, dar rețeta de cremșnit de casă este și ușor de pregătit, și foarte gustoasă.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE