1.Presară zahărul pudră pe masa de lucru și întinde aluatul subțire. Coace foile pe rând, câteva minute, până devin aurii. Lasă-le să se răcească în tihnă.
2.Între timp, amestecă laptele cu zahărul, ouăle, amidonul și un praf de sare. Pune compoziția la baie de aburi și amestecă mereu, să nu se afume. După ce crema pentru cremșnit s-a legat, dă-o deoparte și încorporează untul, vanilia și, opțional, coaja de lămâie.
3.Toarnă crema fierbinte între foi și lasă la rece (pe balcon) până se răcește, apoi la frigider, peste noapte. Taie în momentul servirii.
credit foto: Guliver/Thinckstock
400 g aluat foitaj
1 l lapte
250 g zahăr
3 ouă
100 g amidon
50 g unt fără sare
1 lingură cu esență de vanilie (sau după gust)
coajă de lămâie (opțional)
100 g zahăr pudră
sare
Adaugă comentariu