Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare, apoi se adauga treptat laptele si faina. Se pune vasul pe o oala cu apa fierbinte si se continua sa se amestece pana cand se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca. Intre timp, se bate untul spuma, la mixerul cu palete. Separat, se bat spuma si albusurile, adaugandu-se zaharul vanilat.
Crema de cremsnit se obtine amestecand crema ingrosata de lapte cu faina, racita in prealabil, cu untul batut spuma, apoi inglobandu-se albusurile batute spuma tare. Se tapeteaza o tava cu hartie pergament sau celofan, se pune o foaie de cremsnit, se intinde crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de cremsnit.
Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi.
Revista FEMEIA.
1 l lapte
120 g faina
200 g unt
8 oua
300 g zahar
zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
2 foi de cremsnit
Adaugă comentariu