Home » Cremsnit

Cremsnit

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare, apoi se adauga treptat laptele si faina. Se pune vasul pe o oala cu apa fierbinte si se continua sa se amestece pana cand se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca. Intre timp, se bate untul spuma, la mixerul cu palete. Separat, se bat spuma si albusurile, adaugandu-se zaharul vanilat.

Crema de cremsnit se obtine amestecand crema ingrosata de lapte cu faina, racita in prealabil, cu untul batut spuma, apoi inglobandu-se albusurile batute spuma tare. Se tapeteaza o tava cu hartie pergament sau celofan, se pune o foaie de cremsnit, se intinde crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de cremsnit.

Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi.

Revista FEMEIA.

Poza principala

cremsnit_400.jpg

1 l lapte

120 g faina

200 g unt

8 oua

300 g zahar

zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

2 foi de cremsnit

Daca iti plac dulciurile, este imposibil sa nu iti placa cremsnitul. Iata cum il poti prepara.
Numar de portii
10
Facebook Comments