1. Bate ouăle cu un praf de sare și toarnă-le în mijlocul făinii cernute. Amestecă și toarnă treptat laptele, untul topit și coaja de la două portocale. Lasă să se odihnească în timp ce prepari sosul.
2. Taie coaja portocalelor, îndepărtează și părțile albe (sunt amare la gust) și „decupează” feliile, apoi pune-le într-o sită. Stoarce sucul din portocalale („cotoarele”) rămase.
3. Pune zahărul într-o tigaie și caramelizează-l. Adaugă lichiorul și sucul de portocale. Amestecă și dă deoparte. Adaugă feliile de citrice și acoperă-le cu sos.
4. Prăjește clătitele în unt topit, împachtează-le în patru și așază câte 2-3 pe fiecare farfurie. Toarnă deasupra o porție de sos și fructe.
125 g făină
2 ouă
300 ml lapte
1 lingură cu unt topit
coaja de portocală
sare
unt pentru prăjit
pentru sos:
3 portocale
50 g zahăr
100 ml lichior de portocale
Adaugă comentariu