Home » Deserturi & băuturi » Crepe Suzette, clătite și ceva mai mult
Deserturi & băuturi

Crepe Suzette, clătite și ceva mai mult

crepe suzette
crepe suzette

MOD DE PREPARARE Crepe Suzette:

 1. Bate ouăle cu un praf de sare și toarnă-le în mijlocul făinii cernute. Amestecă și toarnă treptat laptele, untul topit și coaja de la două portocale. Lasă aluatul să se odihnească în timp ce prepari sosul.

2. Taie coaja portocalelor, îndepărtează și părțile albe (sunt amare la gust) și „decupează” feliile, apoi pune-le într-o sită. Stoarce sucul din portocalele rămase.

Faimosul bucătar francez Henri Charpentier susține că a inventat din greșeală rețeta de Crepe Suzette în 1895, la vârsta de numai 14 ani, când era asistent de chelner la Café de Paris din Monte Carlo.

3. Pune zahărul farin într-o tigaie și caramelizează-l. Adaugă treptat lichiorul și sucul de portocale. Amestecă și dă deoparte. Adaugă feliile de citrice și acoperă-le cu sos.

4. Prăjește clătitele în unt topit, împachetează-le în patru și așază câte 2-3 pe fiecare farfurie. Toarnă deasupra o porție de sos și ornează cu felii de fructe.

FOTO: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.