Home » Creveti cu chili si ghimbir

Creveti cu chili si ghimbir

Într-un castron, se amestecă pasta de tomate, ketchup, sos de stridii, sos de soia, suc de lămâie, zahăr și apă.
Într-un wok adaugă uleiul de arahide, când acesta se încinge adaugă ceapa, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul tocat și lasă la foc mare pentru 1 minut.
Adaugă creveții in tigaie și lasa-i să se gătească pentru încă 1 minut.
Se adaugă sosul de roșii și se ține totul pe foc încă 5 minute până când creveții absorb din sos.
Stinge focul si adaugă ouăle bătute.
Opțional adaugă ceapă verde tocată deasupra.

Credit foto: Fotolia/ shaiith

Poza principala

creveti_chili.jpg

2 linguri pastă tomate
2 linguri ketchup
2 linguri sos stridii
2 linguri sos soia
1 lingură suc lămâie
2 linguri zahăr brun
60 ml apă
3 linguri ulei arahide
1 ceapă tocată
20 g ghimbir proaspăt ras
4 căței usturoi
1  ardei chili
2 linguri frunze coriandru
24 creveți mari
3 ouă
ceapă verde ( opțional)

Oferă-le papilelor gustative o călătorie în Singapore cu această rețetă picantă de creveți.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.