Home » Creveti cu sos de unt si patrunjel verde

Creveti cu sos de unt si patrunjel verde

1.Încinge untul într-o tigaie înaltă şi rumeneşte creveţii decongelaţi şi decorticaţi. Întoarce-i pe partea cealaltă după 2 minute sau după ce s-au colorat într-o frumoasă nuanţă de roz.

2.Toarnă deasupra un dressing format din zeama de limete, trei căţei de usturoi pisaţi fin şi 7-10 fire de pătrunjel verde mărunţite.

3.Stinge focul, pune un praf de sare, după gust, şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele. 

4.Taie bagheta în trei şi apoi taie-le pe jumătate. Pune feliile groase de baghetă într-o tigaie încinsă şi încălzeşte-le puţin.

5.Între timp, pregăteşte o pastă gustoasă din restul de usturoi pisat fin cu puţin ulei de măsline şi pătrunjel zdrobit într-un mojar.

6.Unge pâinea cu această pastă şi serveşte-o alături de creveţii cu sos de unt şi pătrunjel verde. Un pahar cu vin sau bere va desăvârşi o masă bogată şi absolut delicioasă.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

creveti_cu_sos_de_unt_si_patrunjel_verde_mi.jpg

3 linguri cu unt

10-12 creveţi

2 limete

5 căţei de usturoi

1 baghetă

pătrunjel verde

ulei de măsline

sare

Pentru o cină rapidă şi savuroasă, pregăteşte reţeta de creveţi cu sos de unt şi pătrunjel verde.
Numar de portii
2
Facebook Comments