1.Încinge untul într-o tigaie înaltă şi rumeneşte creveţii decongelaţi şi decorticaţi. Întoarce-i pe partea cealaltă după 2 minute sau după ce s-au colorat într-o frumoasă nuanţă de roz.
2.Toarnă deasupra un dressing format din zeama de limete, trei căţei de usturoi pisaţi fin şi 7-10 fire de pătrunjel verde mărunţite.
3.Stinge focul, pune un praf de sare, după gust, şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele.
4.Taie bagheta în trei şi apoi taie-le pe jumătate. Pune feliile groase de baghetă într-o tigaie încinsă şi încălzeşte-le puţin.
5.Între timp, pregăteşte o pastă gustoasă din restul de usturoi pisat fin cu puţin ulei de măsline şi pătrunjel zdrobit într-un mojar.
6.Unge pâinea cu această pastă şi serveşte-o alături de creveţii cu sos de unt şi pătrunjel verde. Un pahar cu vin sau bere va desăvârşi o masă bogată şi absolut delicioasă.
credit foto: Thinckstock
3 linguri cu unt
10-12 creveţi
2 limete
5 căţei de usturoi
1 baghetă
pătrunjel verde
ulei de măsline
sare
Adaugă comentariu