- Lăsați creveții întregi sau îndepărtați-le capul și curățați-i, păstrând codița.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare.
- Adăugați usturoiul, ardeii uscați, puțină sare și piper.
- Prăjiți torul la foc mic pentru aproximativ 1 minut, până când usturoiul începe să se rumenească.
- Adăugați creveții în tigaie, măriți flacăra și prăjiți-i pe fiecare parte câte 1 minut.
- Când creveții si-au schimbat în totalitate culoarea, atunci sunt gata.
- Aranjați creveții pe un platou cald sau pe farfurii și stropiți-i cu uleiul din tigaie.
- Presărați pătrunjel pe deasupra și serviți imediat cu felii de lămâie și pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 600 g creveți cruzi, mari
- 4 linguri ulei de măsline
- 5-6 căței usturoi, tocați
- 2 ardei roșii uscați, tocați mărunt
- sare
- piper măcinat
- frunze de pătrunjel tocat
- câteva felii de lămâie
Invitație la masă, pentru iubitorii Spaniei avem creveți cu usturoi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu