Încearcă o rețetă simplă de creveți cu legume și mirodenii.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2-4
Ingrediente:
- 3,5 l apă
- 2 morcovi, tocați grosier
- 1 apio, tocat grosier
- sucul de la jumătate de lămâie
- jumătate de lămâie feliată
- 4 crenguțe de cimbru
- 1/2 linguriți piper negru
- sare
- 500 g creveți jumbo
Modalitate de preparare:
- Într-o oală mai mare adăugați aproximativ 5 l de apă, morocvul, apio, zeama de lămâie și coaja de la aceasta, cimbrul, piperul și sare.
- Când apa atinge punctul de fierbere adăugați creveții, iar când apa dă din nou în clocot mențineți pe foc pentru 1 minut și jumătate.
- După acest timp creveții ar trebui să aibe o culoare roz aprins.
- Scoateți cu o spumieră și serviți cu felii de lămție pe deasupra.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu