Home » Mâncăruri » Creveti tandoori
Mâncăruri

Creveti tandoori

  1. Spălați creveții și uscați-i în prosoape de bucătărie. 
  2. Puneți-i într-un bol cu zeamă de lămâie și sare. Amestecați-i bine. Lăsați-i pentru 15-20 de minute să se marineze la frigider.
  3. Dacă folosiți bețe de frigărui de bambus, scufundați-le în apă caldă pentru câteva minute, pentru a evita arderea în momentul plasării pe grătar.
  4. Amestecați într-un bol toate ingredientele pentru marinată. 
  5. Scurgeți creveții apoi puneți-i într-un bol curat și turnați deasupra marinata.
  6. Amestecați-i bine, pentru a vă asigura că sunt îmbrăcați pe toată suprafața.
  7. Acoperiți-i și lăsați-i 1- 1/2 ore la frigider să se marineze.
  8. Preîncălziți grătarul la foc iute. 
  9. Într-un bol amestecați uleiul cu untul topit. 
  10. Scoateți carnea din marinată și puneți-i în frigărui. 
  11. Lăsați pe grătar pentru 8-10 minute, întorcându-i și ungându-i în același timp cu amestecul de unt și ulei.
  12. Serviți frigăruile sde creveți cu felii de lămâie și salată la alegere.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

creveti_tandoori.jpg

  • 16 creveți mari, decorticați
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță sare de mare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lămâie tăiată felii pe lung pentru servire

Marinata:

  • 200 g iaurt natural
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 bucată rădăcină ghimbir de 2,5 cm dată pe răzătoare
  • 1 1/2 linguriță boia ardei iute
  • 1 linguriță boia ardei 
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță semințe chimion indian, prăjite
  • 1/2 linguriță sare de mare
Creveți extrem de aromați la grătar. O rețetă impresionantă pentru cei mai pretențioși musafiri.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE