- Spălați creveții și uscați-i în prosoape de bucătărie.
- Puneți-i într-un bol cu zeamă de lămâie și sare. Amestecați-i bine. Lăsați-i pentru 15-20 de minute să se marineze la frigider.
- Dacă folosiți bețe de frigărui de bambus, scufundați-le în apă caldă pentru câteva minute, pentru a evita arderea în momentul plasării pe grătar.
- Amestecați într-un bol toate ingredientele pentru marinată.
- Scurgeți creveții apoi puneți-i într-un bol curat și turnați deasupra marinata.
- Amestecați-i bine, pentru a vă asigura că sunt îmbrăcați pe toată suprafața.
- Acoperiți-i și lăsați-i 1- 1/2 ore la frigider să se marineze.
- Preîncălziți grătarul la foc iute.
- Într-un bol amestecați uleiul cu untul topit.
- Scoateți carnea din marinată și puneți-i în frigărui.
- Lăsați pe grătar pentru 8-10 minute, întorcându-i și ungându-i în același timp cu amestecul de unt și ulei.
- Serviți frigăruile sde creveți cu felii de lămâie și salată la alegere.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 16 creveți mari, decorticați
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță sare de mare
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri unt topit
- 1 lămâie tăiată felii pe lung pentru servire
Marinata:
- 200 g iaurt natural
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 bucată rădăcină ghimbir de 2,5 cm dată pe răzătoare
- 1 1/2 linguriță boia ardei iute
- 1 linguriță boia ardei
- 1 linguriță garam masala
- 1 linguriță semințe chimion indian, prăjite
- 1/2 linguriță sare de mare
Creveți extrem de aromați la grătar. O rețetă impresionantă pentru cei mai pretențioși musafiri.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu